آشنایی با دوره
اینورتر در واقع یک مبدل الکتریکی است که ولتاژ DC را به ولتاژ AC تبدیل میکند و با توجه به اینکه تقریبا تمامی وسایل الکتریکی اطراف ما با ولتاژ AC کار میکنند، اینورترها پرکاربردترین مبدل های الکتریکی هستند. یکی از کاربردهای مهم اینورترها استفاده از آن برای کنترل یک موتور الکتریکی یا همان درایو است. با گسترش استفاده از منابع تجدید پذیر مانند انرژی خورشیدی استفاده از اینورترها نیز به سرعت رو به افزایش است. از دیگر موارد استفاده اینورتر میتوان به منابع تغذیه بدون وقفه، دستگاه های جوشکاری، کوره های القایی و… اشاره نمود.
توانایی دانشجو بعد از پایان دوره
هدف این دوره طراحی و ساخت یک اینورتر سه فاز است که در آن تمامی اجزای یک اینورتر از ابتدا طراحی و ساخته میشود و نکات عملی لازم برای طراحی هر نوع اینورتر تا توان ۵ کیلووات ارائه میشود. در پایان این دوره دانشجو میتواند مدارهای گیت درایور، اسنابر، فیلتر ورودی و خروجی، انتخاب قطعات را برای هر اینورتر با هر توانی انجام دهد و آن ها را طراحی کند به علاوه کد برنامه یک نمونه SPWM نیز به دانشجویان داده میشود. در واقع همه اینورترها دارای دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری هستند که با این دوره بخش سخت افزاری تقریبا به طور کامل ارائه میشود، بخش نرم افزاری نیز با توجه به الگوریتم کنترلی اینورتر تغییر میکند و برای هر کاربردی ممکن است متفاوت باشد که این قسمت فقط شامل برنامه نویسی کامپیوتری است.
روش برگزاری کلاس
با توجه به اینکه هدف نهایی دوره ساخت یک نمونه اینورتر سه فاز است، کلاس به صورت عملی برگزار میشود. یعنی پس از اینکه نکات تئوری لازم گفته شد و بر اساس محاسبات و شبیه سازی ها مشخصات هر قسمت مدار به دست آمد، آن بخش به صورت عملی ساخته و تست گرفته میشود تا در نهایت کل پروژه به تدریج کامل شود.
سرفصل های آموزشی این دوره عبارتند از:
- معرفی اینورتر
- انواع اینورتر
- نحوه کار آنها
- کاربرد اینورتر
- انواع روش های کنترلی اینوتر
- انواع روش های کلیدزنی اینورتر
- SPWM
- SVPWM
- six step
- SHE
- نحوه انتخاب پارامترهای اینورتر
- انتخاب ولتاژ و جریان نامی سوییچ ها
- انتخاب فرکانس کلیدزنی تاثیر آن در THD خروجی
- تعیین تلفات هدایتی و کلیدزنی سوییچ ها
- انتخاب مقادیر مناسب برای فیلتر LC خروجی
- آموزش طراحی و ساخت سلف
- نحوه انتخاب هسته
- نحوه تعیین قطر سیم
- نحوه سیم پیچی
- گیت درایور
- معرفی انواع مدارهای گیت درایور
- معرفی آی سی های پرکاربرد
- طراحی اسنابر
- طراحی مدار تولید پالس PWM بر اساس آی سی dsPIC30F4011
هزینه شرکت در این دوره 1.200.000 تومان میباشد، جهت پیش ثبت نام در دوره، لطفا فرم زیر را پر کنید. هم اکنون در حال پیش ثبت نام دوره مرداد ماه هستیم. این دوره در چهار جلسه به مدت ۲۰ ساعت در تاریخ ۱۸، ۱۹، ۲۵ و ۲۶ مرداد ماه از ساعت ۱۴:۳۰ الی ۱۹:۳۰ برگزار میشود.
کلیه افرادی که در دوره منابع تغذیه سوئیچینگ شرکت نموده اند از ۲۰ درصد تخفیف برای ثبت نام در این دوره برخوردار میشوند.
سوالات متداول
اینورتری که در دوره طراحی میشود دارای ولتاژ ورودی برق شهر است که یکسو میشود، یعنی ولتاژ DC ورودی آن ۳۰۰ ولت و سپس این ولتاژ دوباره به صورت سه فاز تبدیل میشود، توان اینورتر مورد نظر ۷۰۰ وات است اما کلیه نکات طراحی گفته شده برای طراحی هر نوع اینورتر دیگر صادق است.
برای این دوره ما دو گزینه را برای ثبت نام کنندگان قرار داده ایم، شما میتوانید هنگام ثبت نام انتخاب کنید که میخواهید قطعات و PCB اینورتر به شما داده شود یا نه. هزینه PCB و قطعات ۴۰۰ هزار تومان است که به هزینه ثبت نام شما اضافه خواهد شد.
خیر نیازی به منبع خاصی نیست اما در تمامی دوره های آموزشی کتاب ها، مراجع و فایل های آموزشی مختلفی توسط اساتید معرفی می گردد .