علت صدا دادن منبع تغذیه سوئیچینگ

علت صدا دادن منبع تغذیه سوئیچینگ

اگر چه منابع تغذیه سوئیچینگ در بازه فرکانسی بالاتر از محدوده شنوایی انسان کار می کنند، اما در شرایط خاصی می توانند نویزهای قابل شنیدن تولید کنند. منابع تولید نویز بسیار متفاوت است. نویز صوتی می تواند در نتیجه نقص طراحی باشد که باعث نوسان ولتاژ خروجی می گردد و یا می تواند توسط المان هایی مانند خازن ها و ترانس ها ایجاد شود. در بعضی از موارد، صدای نویز ایجاد شده می تواند مربوط به یک ایراد پیش پا افتاده مانند صدای فن خنک کننده و یا نزدیک بودن منبع تغذیه به یک دستگاه الکترومغناطیسی خارجی مانند لامپ های فلوئورسنت و تداخل با آن باشد. با توجه به نیاز امروز برای کاهش توان حالت آماده به کار، مبدل ها اغلب از فرکانس سوئیچینگ پایین تری در شرایط بی باری استفاده می کنند، که این باعث ایجاد نویزهای قابل شنیدن می شود. و هنگامی که بار به خروجی مبدل وصل شود، صدای آن نیز قطع میشود.

در این مقاله رویکردی برای دلایل رایج ایجاد نویزهای قابل شنیدن در منابع تغذیه فلایبک، همراه با ارائه راه حل هایی برای این مشکلات آورده شده است. تمامی این روش ها می تواند توسط یک بار الکتریکی و یک منبع AC قابل برنامه ریزی یا واریاک انجام شود. در نظر داشته باشید در بعضی موارد، صداهای تولید شده توسط منبع تغذیه آنقدر کوچک هستند که وقتی منبع درون یک محفظه قرار بگیرد، شنیده نخواهند شد.

منابع تولید نویز صوتی

نقش خازن ها در تولید نویز صوتی

معمولا خازن سرامیکی در منبع تغذیه صدا تولید می کنند. نویز ایجاد شده در خازن سرامیکی به دلیل اثر معکوس پیزوالکتریک است. وقتی ولتاژ به ساختار یک پیزوالکتریک اعمال می شود، می تواند با ایجاد فشار مکانیکی باعث تغییر شکل مواد شود. زمانی که مواد تغییر شکل دادند، هوای اطراف خود را به حرکت در آورده و نویز ایجاد می کنند. از آنجا که اثر معکوس پیزوالکتریک در نتیجه تغییرات ولتاژهای بالا اتفاق می افتد، طراحان می توانند تمرکز خود را بر روی انتخاب خازن های سرامیکی بگذارند که تغییرات dv/dt بالایی را تحمل می کنند. منابع تغذیه معمولا دارای مدار اسنابر و خازن کلمپ و همچنین خازن سرامیکی خروجی هستند. برای تشخیص سریع اینکه آیا یک خازن سرامیکی نویز تولید می کند یا خیر، آن را با یک خازن metal-film-type ، MKP با مقادیر معادل، جایگزین کنید. در صورتی که مقدار نویز کاهش یافت، شما منبع ایجاد نویز در مدار را پیدا کرده اید.

منبع ایجاد نویز ممکن است یک خازن کلمپ باشد. سعی کنید آن را با یک خازن MKP یا خازن سرامیکی جایگزین کنید که از مواد دی الکتریک با جنس متفاوت استفاده می کنند. راه دیگر تغییر دادن نوع کلمپی است که استفاده می کنید، برای مثال، مدار کلمپ زنری را به کار بگیرید. در صورتی که منبع نویز از خازن اسنابر باشد، می توانید آن خازن را با نوع MKP جایگزین کرده و یا مقدار مقاومت سری را افزایش داده تا dv/dt که بر روی خازن می افتد، کاهش یابد. همچنین می توانید به سمت استفاده از خازن سرامیکی با ساختار دی الکتریک متفاوت بروید و اثر آن بر روی مقدار صدا را مشاهده کنید.

صدا دادن خازن اسنابر مبدل فلایبک
صدا دادن خازن اسنابر مبدل فلایبک

در صورتی که مشکل نویز در خازن های خروجی باشد، آن را با خازن الکترولیت و یا خازن سرامیکی با جنس دی الکتریک متفاوت جایگزین کنید. متناوبا سعی کنید چند خازن سرامیکی به صورت موازی به جای خازنی که مشکل دارد استفاده کنید. اندازه کوچک تر خازن باعث می شود تا فضای کمتری توسط آن اشغال شود و در نتیجه رزونانس های مکانیکی خازن کاهش می یابد.

در مواردی که منبع تغذیه بعد از گذشت مدت زمان زیادی (یک سال و بیشتر) دچار نویز صوتی شده معمولا تعویض خازن ها میتواند به رفع آن مشکل کمک کند. مخصوصا خازن های خروجی و خازن های اسنابر که همواره در هر سیکل سوئیچینگ به آنها جریان وارد/خارج میشود. در بعضی از موارد خارن فرسوده موجب ناپایداری بخش کنترل میشود که در ادامه به آن میپردازیم.

صدای ناشی از ترانس

نویز ایجاد شده توسط ترانس مشابه حالتی است که اثر معکوس پیزوالکتریک ایجاد می کند. بدین صورت که بسیاری از مواد فرومغناطیس زمانی که در معرض میدان مغناطیسی قرار می گیرند، تغییر شکل می دهند. وقتی میدان مغناطیسی، هسته ترانس را در بر میگیرد، می تواند باعث لرزش بدنه هسته شود. زمانی که این لرزش به فرکانس رزونانس مکانیکی هرکدام از بخش های هسته یا بوبین برسد، تقویت شده و صدای آن شنیده می شود. شل بودن سیم ها، تکان خوردن هسته و حتی گاهی اشباع هسته میتواند نویز صوتی ایجاد کند.

در منابع تغذیه سوئیچینگ، فرکانس کلیدزنی معمولا بالاتر از محدوده شنوایی است. با این وجودبرای کاهش تلفات در بارهای کم، مقدار این فرکانس کاهش می یابد. این کاهش فرکانس باعث ایجاد هارمونیک های فرکانسی می شود، که نویز قابل شنیدن ایجاد می کنند.

چگونه صدای منبع تغذیه را برطرف کنیم

ابتدا بررسی کنید که ولتاژ ورودی و بار خروجی که ترانس میبیند مطابق با مشخصات طراحی است. در صورتی که منبع تغذیه در ولتاژی پایین تر از حداقل ولتاژ ورودی یا بالاتر از بار مشخص خروجی راه اندازی شود، ممکن است رگولاسیون برای بخشی از چرخه AC از دست برود. که می تواند به نوبه خود باعث افزایش نوسانات مقدار شار در هسته شده و نویز ایجاد کند.

مرحله بعد بررسی مقدار خازن یکسوساز ورودی است. در صورتی که خازن یکسوساز ورودی کوچک باشد، باعث ایجاد ریپل در ولتاژ باس DC ورودی میشود. این اتفاق باعث تغییر شار در اجزای مغناطیسی تا دو برابر فرکانس خط شده و پتانسیلی برای تولید نویز ایجاد می کند. یعنی نویز 100 هرتز تولید میکند. همچنین هنگامی که این خازن فرسوده شود مقاومت داخلی آن بالا میرود و باعث نوسان شدید ولتاژ ورودی (یا اگر در خروجی باشد ولتاژ خروجی) میشود که میتواند صدا تولید کند.

انواع عناصر متحرک در یک ترانس شامل سیم پیچ، نوار ایزولاسیون و بوبین، می توانند یک منبع ایجاد نویز باشند. جریان موجود در سیم پیچ می تواند میدان الکترومغناطیسی تولید کند که باعث ایجاد لرزش در عناصر مختلف ترانس شوند. موثرترین راه برای کاهش حرکات فیزیکی المان های ترانس استفاده از چسب یا لاک است.

ناپایداری حلقه کنترلی

دسته بندی پالس یکی دیگر از منابع ایجاد نویز قابل شنیدن می باشد. این نویز زمانی اتفاق می افتد که حلقه کنترلی به جای تولید پالس های PWM با پهنای پالس یکسان و متناسب با توان خروجی، چندین پالس با پهنای پالس بالا (نزدیک به 100 درصد) تولید میکند و سپس چون ولتاژ خروجی بالاتر از مقدار مطلوب میرود مجبور میشود که چندین پالس با پهنای پالس بسیار کم (نزدیک به صفر) تولید کند. ممکن است در این حالت حتی ولتاژ خروجی همان مقدار مطلوب بماند اما نویز صوتی شدیدی تولید میشود. زیا این نوع کلید زنی موجب سوار شدن یک موج فرکانس پایین ( در رنج 1 تا 5 کیلوهرتز) بر روی موج فرکانس کلید زنی (که عموما بالای 20 کیلوهرتز است) میشود. این تداخل فرکانسی نویز صوتی ایجاد میکند. با مشاهده ولتاژ درین-سورس سوئیچ ها یا جریان سوئیچ به راحتی میتوان فهمید این اتفاق رخ داده است یا نه.

ناپایداری منبع تغذیه سوئیچینگ
ناپایداری منبع تغذیه سوئیچینگ

به طور معمول، دسته بندی پالس نشان می دهد که مدار فیدبک بسیار کند است و باعث ایجاد تاخیر در پاسخ کنترل کننده می شود. برای حل این مشکل ابتدا باید بررسی کنید که تمامی قطعات در مسیر فیدبک مطابق با مقادیر طراحی باشند. استفاده از اپتوکوپلر های سریع تر و نو میتواند کمک کند حلقه فیدبک سریع تر شود. اگر در حال طراحی منبع تغذیه جدید هستید دقت کنید که حاشیه فاز مناسب (حداقل 45 درجه) برای حلقه کنترلی در نظر بگیرید و پهنای باند حلقه کنترل حدود یک ششم فرکانس کلید زنی باشد.

اشتراک گذاری پست

دیدگاه (65)

  • محمد پاسخ

    سلام
    خیلی ممنون از مطلب مفیدتون
    میشه بگید حاشیه فاز مناسب (حداقل 45 درجه) برای حلقه کنترلی در نظر بگیرید یعنی چی؟
    من در کلاس آقای کاظمی هم شرکت کرده بودم ولی در این مورد چیزی یادم نمیاد

    21 نوامبر, 2019 در 12:51 ق.ظ
    • مرتضی کاظمی پاسخ

      سلام. وقت بخیر
      با استفاده از نمودار bode حلقه بسته مبدل میتوان حاشیه فاز را تعیین کرد. و با استفاده از صفر و قطب های قسمت کنترلی آن را در مقدار مناسب قرار داد. در واقع همان ضرایب کنترل کننده PI نقش اصلی را دارند.

      21 نوامبر, 2019 در 1:45 ب.ظ
  • محمود رنجبر پاسخ

    تشکر عالی بود

    29 می, 2020 در 1:27 ب.ظ
  • مجید پاسخ

    سلام آداپتور تلویزیون سونی من سوخته بعد از هفت سال الان یکی دیگه گرفتم یعنی فابریک خودش اما هر دوتاشون صدای صوت کم ازشون تولید میشه، آیا این صوت زدن عادی هست؟
    موقعی که آداپتور به تلویزیون وصله صدا میده حالا چه تلویزیون روشن باشه چه خاموش ولی وقتی آداپتور به تنهایی به برق بزنم و تلویزیون وصل نیس صدا تولید نمیکنه,
    ممنون میشم راهنمایی کنید از خیلیا تعمیرکارا پرسیدم بعضیا میگن مهم نیس بعضیا میگن خطرناکه

    9 ژوئن, 2020 در 1:55 ق.ظ
    • مرتضی کاظمی پاسخ

      سلام. ممکنه به دلیل شل بودن سیم پیچ ها باشه. اگر صدا طوریه که در فاصله یک متری هم به وضوح شنیده میشه میتونه به خاطر ناپایداری سیستم کنترلی باشه. اگر شنیده نمیشه خیلی حساس نشید مشکلی نداره.

      9 ژوئن, 2020 در 11:39 ق.ظ
    • بانو پاسخ

      آداپتور منم سوخته شما از کجا تهیه کردید؟

      11 سپتامبر, 2020 در 11:05 ب.ظ
  • مجید پاسخ

    خیلی ممنون

    9 ژوئن, 2020 در 12:50 ب.ظ
  • وحید پاسخ

    سلام . صدای صوت در هیچ صورتی نباید بیاد اگر سالم باشه ، پاورهای دست دوم بخاطر تحمل بار فرسوده میشن و قطعات مصرفی داخلیشون رو باید دوره ایی تعویض کنید ، در صورت صدای صوت تمام خازنه های خروجی رو تعویض کنید ، حتی اگر باد نکرده بودند ، تماما ، ، اینکه گفته میاشه وقتی سیستم رو روشن میکنند صدا میده و در حالت استندبای صدا نمیده ، همین حکایت کشیدن بار از دستگاه است که باید خازنها ی دستگاه بخش اعظم کار رو انجام بدن

    27 نوامبر, 2020 در 11:57 ب.ظ
  • امير حسين پاسخ

    با سلام داريور ال اي دي پروژكتور من صداي تق تق ميدهد و با اين صدا ال اي دي چشمك زن شده ايا مشكل از خازن است؟ با تشكر

    8 دسامبر, 2020 در 12:13 ق.ظ
    • مرتضی کاظمی پاسخ

      سلام. عوامل زیادی میتوانند این مشکل را ایجاد کنند، اگر بیش از دو سال است که از آن استفاده میکنید پیشنهاد میشود که خازن های الکترولیت برد را کاملا تعویض کنید، ممکن است مشکل حل شود.

      8 دسامبر, 2020 در 12:10 ب.ظ
      • امير حسين پاسخ

        با تشكر فراوان.نه سه چهار ماه هست

        11 دسامبر, 2020 در 10:02 ب.ظ
      • سجاد پاسخ

        اگر صدا از داخل پنکه دیواری پارس خزر باشه .یعنی در زمان چرخش یک صدای ریز از خازن بیاد و این صدا فقط در شبها و سکوت کامل باشه اعصابت رو خورد می کنه چه باید کرد.

        31 می, 2023 در 5:56 ب.ظ
    • امین قیصری پاسخ

      سلام مشکل از مدار اسنابر می‌باشد مقادیر را از نو طراحی و جایگزین کنید

      6 جولای, 2021 در 9:54 ب.ظ
  • مصطفی موسوی پاسخ

    سلام دستگاه جوشی دارم که گاها هنگام جوش صدای سوت بلندی تولید میکنه.
    با خاموش کردن دستگاه و کمی تکون دادن دستگاه خاموش وپس ازمدتی روشن کردن صدا برطرف می شه. عیبش چیه؟

    25 مارس, 2021 در 9:14 ب.ظ
    • مرتضی کاظمی پاسخ

      سلام. اگر حتما باید دستگاه رو تکون بدید تا صدا قطع بشه نشون میده که چیزی شکسته شده یا اتصال ناقصی با بقیه برد داره. مثلا میتونه از شکسته شدن یا ترک برداشتن هسته های ترانس یا سلف های مدار باشه. یا حتی شل بودن کانکتورها، از جا درامدن یا ایجاد لحیم سرد در زیر قطعات پاور مثل خازن های الکترولیت لینک DC و یا IGBT ها و..

      27 مارس, 2021 در 12:06 ب.ظ
  • حمید پاسخ

    سلام،خیلی از آموزش خوبتون ممنونم،با خوندن این مطلب تونستم دستگاه رو عیب یابی و تعمیر کنم و بی انصافی بود که حداقل کاری که از دستم میومد یعنی تشکر کردن رو انجام ندم،از لطفتتون ممنونم

    8 آگوست, 2021 در 9:43 ق.ظ
    • مرتضی کاظمی پاسخ

      سلام. خوشحالم که کمکتون کرده این مطلب، اگر مشکل و راه حل رو هم ذکر کنید شاید به بقیه هم کمک کنید.

      8 آگوست, 2021 در 10:25 ق.ظ
      • حمید پاسخ

        سپاس،دستگاه ترموستات برای تعمیر داشتم ،روشن میشد ولی ارور میداد،طبق تجربم میدونستم ایراد از تغذیه هست،منبع تغذیه صدا میداد،ولتاژ گیری کردم سالم بود،خازنها چک کردم سالم بودن،با خوندن این مطلب خازن ورودی الکترولیتی ۲۲ میکرو ۴۰۰ ولت تعویض کردم مشکل رفع شد و تجربه بسیار خوبی بدست اوردم،منبع تغذیه سوییچینگ بود،خازن الکترولیتی بود که توی تست مولتی متر و ال سی ار متر سالم نشون میداد ولی خراب شده بود،باتشکر فراوان

        8 آگوست, 2021 در 1:42 ب.ظ
  • مسعود پاسخ

    با سلام
    ببخشید یه کانورتر دارم که بعد از حدود یک سال برق خروجی نمیده و به صورت ضربانی خروجی میده یه صدای تیک تیک هم همزمان با خروجی شنیده میشه خیلی ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    2 سپتامبر, 2021 در 12:53 ق.ظ
    • مرتضی کاظمی پاسخ

      سلام. وقت بخیر
      دلایل متعددی میتونه داشته باشه از جمله خرابی مسیر تغذیه آیسی کنترلی، اتصال کوتاه در خروجی، اشکال در سیستم فیدبک جریان و…

      2 سپتامبر, 2021 در 11:22 ق.ظ
  • پدرام پاسخ

    سلام وقت بخیر.کجای ترانس باید چسب بزنم ک صدا نده؟ گفتید المان های فیزیکی چسب بزنید

    6 سپتامبر, 2021 در 8:38 ب.ظ
    • مرتضی کاظمی پاسخ

      سلام. بهتره بعد از سیم پیچی ترانس اونو لاک بزنید. اگر ترانس کوچیکه به راحتی میشه در لاک غوطه ور کنید و بزارید خشک بشه.

      7 سپتامبر, 2021 در 3:16 ب.ظ
  • امیر محسن پاسخ

    سلام، وقتتون به خیر باشه
    من تعداد 5 بالاست الکترونیکی ترایدونیک گ فیلیپس در باکس بالای آکواریو گذاشتم که وقتی باهم روشن میشن صدای ویز و نویز شدیدی ایجاد میکنه که به مرور کم میشه، لازم به عرض است وقتی تعداد بالاست ها را کمتر میکنم صدای تولیدی کمتر میشه، چجوری می تونم این صدای ویز و نویز زیادی که تولید میشه را کم کنم؟؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
    10 عدد لامپ t5 دارم

    17 اکتبر, 2021 در 12:35 ق.ظ
    • مرتضی کاظمی پاسخ

      این مکشل به خاطر اینه فیلتر های ورودی بالاست نامناسبه (شایدم اصلا نداره، احتمالا بالاست اصلی نیست). ورودی ترمینال هر بالاست یک خازن 470 نانو پلی استر موازی قرار بدید مشکل احتمالا حل بشه.

      17 اکتبر, 2021 در 2:43 ب.ظ
  • فرید پاسخ

    سلام وقتتون بخیر استاد من یه منبع تغذیه 12ولت 10امپر دارم که مال ال ای دی داخل ویترین بود که الان صدای سوت میده و خروجیش شده 6ولت بعد یه چیز جالب که بش بر خوردم اینه که خازن های ورودی خودشون دشارژ میشن یعنی بعد زدن ب برق و درآوردن دشارژن

    20 اکتبر, 2021 در 6:27 ب.ظ
    • مرتضی کاظمی پاسخ

      احتمالا خازن ها خراب شدند. معمولا کنار این خازن مقاومتی به صورت موازی برای دشارژ قرار میدند ممکنه مقاومت هم خراب شده باشه و باعث بشه خازن با سرعت بالا تری دشارژ بشه.

      20 اکتبر, 2021 در 6:44 ب.ظ
  • فرید پاسخ

    خیلی ممنونم یعنی ممکنه کم بودن ولتاژ و صدای منبع تغذیه بخاطر همین باشه

    20 اکتبر, 2021 در 8:10 ب.ظ
    • مرتضی کاظمی پاسخ

      بله
      معمولا خازن های الکترولیت اولین قطعاتی هستند که عمرشون تموم میشه و اگر تعویض نشه ممکنه قسمت های دیگه آسیب ببینند، معمولا بعد از 5 سال عمر این خازن ها تموم شده و ESR بالایی پیدا میکنند که میتونه باعث تولید صدا بشه (خازن صدا نمیده بلکه باعث ناپایداری سیستم کنترل میشه و سلف و ترانس ها صدا تولید میکنند)

      21 اکتبر, 2021 در 1:15 ب.ظ
  • طاها پاسخ

    سلام جناب من برای چراغ rgb یک عدد اداپتور وصل کردم و از روز اول وقتی که ال ای دی ها خاموش هستند صدای سوت میدهد و وقتی ال ایدی روشن میشود صدا کاملا قطع میشه مشکلش از کجاست؟

    30 اکتبر, 2021 در 9:14 ق.ظ
    • مرتضی کاظمی پاسخ

      سلام. در حالت بی باری مبدل ناپایدار میشه و سوت میکشه دلیلش ضعف در طراحی سیستم کنترل بوده، باید مقادیر جبران ساز رو تغییر بدید که نیاز به آشنایی به علم الکترونیک و کنترل داره. اگر کاربر هستید کار خاصی نمیتونید بکنید.

      30 اکتبر, 2021 در 12:58 ب.ظ
  • علی پاسخ

    سلام مهندس.
    منبع تغذیه ماسفت سوخته خودش رو پیدا نکردم مشابه گذاشتم.صدای زینگ بلندی میده .چطور میشه برطرف کرد.در ضمن منبع تغذیه نو هست.با نوسان برق سوخته..ممنون

    7 نوامبر, 2021 در 10:20 ق.ظ
  • ابوالعجایب پاسخ

    سورن پلاس دارم وقتی سوییچ رو میچرخونم و ماشین رو روی برق میگذارم از قسمت زیر فرمان یه صدای فن مانند میاد که روی اعصابه البته ماشین دو سه روز گرفتم و جایی هم نبردم ، گفتم اینجا بپرسم ببینم کسی میدونه چیه این صدا؟

    20 نوامبر, 2021 در 7:40 ق.ظ
    • مرتضی کاظمی پاسخ

      سلام. بنده در این زمینه اطلاعی ندارم، از دوستان دیگه اگر کسی اطلاع داره توضیح بدن

      20 نوامبر, 2021 در 10:50 ق.ظ
    • مسعود پاسخ

      سلام منم سورن تازه تحویل گرفتم همین صدا رو داره باید برم نمایندگی

      7 نوامبر, 2022 در 11:01 ب.ظ
      • علی پاسخ

        سلام منم یه سورن پلاس تحویل گرفتم دقیقا همین صدا رو میده
        علت چیه؟

        17 نوامبر, 2022 در 8:34 ب.ظ
    • عباس پاسخ

      سلام
      دوست عزیز زیر فرمان سنسور دمای اتاق وجود دارد و برای یکنواخت کردن دمای و جلوگیری از خطای اندازه گیری دمای نقطه ای یه فن هم کنارش هست که به محض باز کردن سوییچ صدایش شنیده می شود و طبیعی است

      17 ژانویه, 2023 در 2:50 ب.ظ
  • احمد پاسخ

    سلام خسته نباشید لامپ کم مصرفی دارم تازه شروع به وز وز کردن کرده میشه راهنماییم کنید کدوم قطعه احتمال بیشتری داره که خزاب شده باشه ؟

    23 نوامبر, 2021 در 12:51 ق.ظ
  • معصوم زاده پاسخ

    با عرض سلام و خسته نباشید
    سوالی داشتم در مورد ترانس های تبدیل ولتاژ ۳۸۰ ولت به ۱۱۰ ولت با توان ۲۵KVA
    زمانی که برق رو به ترانس توسط کلید اتوماتیک وصل میکنیم یک لحظه اول باعث یک لرزش میشه و سریع لرزش تمام میشه در حد یک ثانیه و بعضی اوقات هم این عمل باعث پریدن مینیاتوری کنتور میشود میخواستم ببینم میتوانید راهنمایی کنید
    با تشکر

    23 دسامبر, 2021 در 7:48 ب.ظ
    • مرتضی کاظمی پاسخ

      سلام. این موضوع به دلیل جریان هجومی ترانس است که در لحظه اول ایجاد میشه، باید ترانس رو دقیقا در قله شکل موج سینوسی ولتاژ ورودی به برق متصل کرد تا کمترین جریان هجومی رو داشته باشه. یا اینکه توسط مقاومت و کنتاکتور ترانس رو به سیستم متصل کنید تا جریان محدود بشه. جریان هجومی میتونه تا 5 برابر جریان نامی ترانس هم بالا بره و هم به سیم کشی سیستم و هم به ترانس آسیب بزنه.

      24 دسامبر, 2021 در 4:38 ب.ظ
  • علیرضا شجاع پاسخ

    با سلام و خسته نباشید خدمت اساتید گرامی،من یدونه آداپتر شارژر لپ تاپ دارم که صدای نویز تغریبا بلند ایجاد میکنه جوری که وقتی ب شارژ زدم و چند متر فاصله دارم صدا شنیده میشه و نویز جوری هست ک یکم ادامه پیدا میکنه بعد یک ثانیه قطع میشه و باز ادامه پیدا میکنه در ضمن لپ تاپمم نسبت به قبل دیر تر شارژ میشه و اینکه وقتی اداپتر به لپ تاپ وصل نیستم همین صدا هستش وقتی وصل میکنم بیشتر میشه میخواستم بدونم مشکل از خازنه یا ترانس یا چیز دیگه ممنون میشم راهنماییم کنید.

    8 دسامبر, 2022 در 1:20 ق.ظ
    • مرتضی کاظمی پاسخ

      سلام. وقت بخیر
      به احتمال زیاد خازن های الکترولیت خراب شدند، یک خازن بعد از پل دیود ورودی و یک یا چند خازن در خروجی هستند اونا رو تعویض کنید.

      10 دسامبر, 2022 در 2:23 ب.ظ
  • ali پاسخ

    سلام وقت بخیر .
    چاپگر hp m125nw روشن نمیشد از پاور قسمت ترانس سوئیچینگ صدای تیک تیک میومد تمام خازنهای الکترولیت تعویض کردم باز هم صدای تیک تیک میده ماسفت ها و دیود یکسوساز و اپتوکوپلر ها هم چک کردم سالم بود ولی صدای میده و روشن نمیشه

    30 دسامبر, 2022 در 8:25 ب.ظ
    • مرتضی کاظمی پاسخ

      سلام. وقت بخیر
      مسیر تغذیه اصلی سوئیچینگ رو چک کنید.
      همچنین ممکنه قسمت فیدبک جریان دچار مشکل شده باشه.

      1 ژانویه, 2023 در 10:57 ق.ظ
  • علیزاده پاسخ

    سلام
    یه Led49 LG دارم که تقریبا ۵سال پیش خریدم
    الان چندماهی میشه که موقعی که روشنش میکنم تا ۱۰دقیقه صدای سوت ریزی مثل نویز پخش میکنه و صدای تلویزیون هم یا نمیاد یا ناقص میاد طی این ۱۰دقیقه
    اوایل یکی دو دقیقه بود به مرور زمان بیشتر شد
    یه استاد تعمیرکاری فرمودند که بخاطر محافظ برق هستش
    اونم قطع کردم و مستقیم وصل کردم بازم همون مشکل رو داره!
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    9 ژانویه, 2023 در 1:20 ب.ظ
  • زهرا پاسخ

    سلام من ب تازگی اسپیلت جنرال گلدرونصب کردم وب محض نصب شدن صدایی ضعیفی ازبخش ترانس شنیده میشه ایااین صدامشکلی برای کولرایجادمیکنه؟؟

    15 فوریه, 2023 در 12:46 ق.ظ
  • مسعود پاسخ

    با سلام و احترام. من یک مبدل dc/dc حلقه باز طراحی کردم که وقتی ولتاژ ورودی را بالا می برم، یک صدایی از مدار شنیده میشه و مدتی بعد مدار می سوزه (همون لحظه نمی سوزد). به نظر شما علتش چی می تونه باشه. در خروجی مدار، خازن پلی استر با قابلیت تحمل 630 ولت گذاشتم. ولتاژ خروجی مدار 330 ولت است و کمی نویز هم در ولتاژ خروجی مدار دارم. آیا علتش ممکنه این باشه که خازن های پلی استر خروجی نمی توانند ولتاژ خروجی را تحمل بکنند؟ آیا به نظر شما با تعویض خازن پلی استر 630 ولتی با خازن هایی با قابلیت تحمل ولتاژ بالاتر ممکن است مشکل حل بشه؟ ( مبدل dc/dc دو تا هم سلف داره که از هر کدام حدود 3-4 آمپر جریان می گذرد. جنس هسته ها، پودر آهن T201-52 هستش و حدود 67 دور سیم پیچی شده اند. بنابراین این سلف ها اصولا نباید به اشباع بروند و فک نکنم علت صدای مدار از اشباع شدن سلف ها باشد). با تشکر از زحمات شما

    18 آوریل, 2023 در 8:37 ق.ظ
  • مرتضی پاسخ

    سلام دستگاه ماینر t2tzپاورش هر ۳ثانیه یکبار صوت میکشه عین نویز وقط میشه دستگاه خودش هم کارمیکنه هشبردهاش به طور عالی فقط این نویز از فیوز هم‌میاد به تلویزیون هم نویز میندازه البته به یک خانه دیگه هم بردم با برق اونجا هم امتحان کردیم بازم صدا میده مشکل اززکجاست

    15 می, 2023 در 3:10 ق.ظ
  • محمدرضا فخری پاسخ

    سلام وخسته نباشید
    عزیز جان یک دستگاه مبدل برق دارم که خروجی نمیده،تمام قطعات رو چک کردم ظاهرا سالم هستن اما رله سویئچینگ نمیکرد حالا که عوض کردم صدای چر چر میده و خروجی برق هم در انتهای مبدل نیست خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید

    17 ژوئن, 2023 در 1:22 ق.ظ
  • آریا پاسخ

    سلام من یه پاور سوئیچینگ صنعتی 12 ولت 30 آمپر داشتم مثل ماه بود تا این که ترانس بزرگش را باز کردم تا ولتاژ خروجی را افزايش بدم و بیشتر 15 ولت بکنم
    آخرش درستش کردم و الآن هم از 10 تا 20 ولت با ولم متغیر میشه ولی تو هر ولتاژی که باشه صدای ویز ویز از ترانس شنیده میشه صدا در ابتدا بسیار کمه اما کم کم زیاد میشه و ترانس هم کمی گرم میشه
    زمانی که به خروجی بار متصل میشه ( حدود 1 آمپر ازش جریان میکشم) صدای ویز ویز قطع می شه و خروجی پایدارتر میشه
    اما هنوز ترانس دماش بالا میره
    میشه راهنمایی کنید تا مشکل را پیدا کنم

    1 جولای, 2023 در 10:52 ب.ظ
    • مرتضی کاظمی پاسخ

      سلام. احتمالا مرتب سیم پیچی نکردید و سیم پیچ ها خوب عابق بندی نشدن و خیلی روی هم افتادن

      2 جولای, 2023 در 5:03 ب.ظ
  • آریا پاسخ

    بابت سریع جواب دادنتون متشکرم
    من همه ی سیم پیچ ها رو باز نکردم و عوض کنم فقط سیم پیچ های قسمت خروجی رو عوض کردم که شش رشته سیم بود و 5 دور پیچیده شده بود من آن‌ سیم ها را باز کردم و با شش رشته سیم با همان قطر عوض کردم و 7 دور پیچیدم
    حتی فکر می کنم قشنگ تر از قبل پیچیم
    فاصله ی سیم ها خیلی کم کردم و اصلا رو هم نیفتادند ولی شالاک نداشتم بزنم
    برد هم از اون پاور های ای سی TL494 و ترانزیستور 13007 هست
    صدای ترانس خیلی کمه اما سریع داغ میکنه
    فکر نمی‌کنم صدا مشکل ایجاد کنه اما گرما را نمی دونم

    2 جولای, 2023 در 9:00 ب.ظ
  • پسندیده پاسخ

    سلام.. ببخشید خواستم بدونم علت سوت یا نویز کوچک در برد پاور تلویزیون چی

    22 آگوست, 2023 در 8:15 ب.ظ
  • امیری پاسخ

    سلام از تابلو مغازه من صدای تق تق میاد و قطع و وصل میشه.تابلوی من مدام روشن هستش.مشکل از چیه؟

    28 اکتبر, 2023 در 7:44 ب.ظ
  • امین نوروزی پاسخ

    ممنون از توضیحات شفاف و خوبتون?

    19 نوامبر, 2023 در 2:56 ق.ظ
  • احمد رضا پاسخ

    با سلام و خسته نباشید ممنون میشم زودتر پاسخ بدید
    من یه شارژر لپ تاپ دارم زمانی که به لپ تاپ وصل میکنم بعد از چند دقیقه صدای نویز ضعیفی میاد و زمانی که کار سنگین انجام میدم شارژر شروع به صدا دادن می‌کنه (وز وز ) بعد از چند ثانیه قطع میشه و دوباره شروع میشه صدا از نزدیک معلومه حدود فاصله ۲۰ سانتی اما از فاصله بیشتر نه و کمی هم از حالت عادی بیشتر گرم میشه شارژر میخواستم بدونم مشکل چیه ؟

    4 دسامبر, 2023 در 9:22 ب.ظ
    • مرتضی کاظمی پاسخ

      سلام. وقت بخیر
      احتمالا خازن های الکترولیت داخل شارژر خراب شدن.

      5 دسامبر, 2023 در 2:49 ب.ظ
  • محمد کوشش پاسخ

    سلام وقت بخیر من به منبع تغذیه هالف بریج با ic fsfr1800 ساختم ، مشکلی که باهاش برخورد کردم ، ابتدای هر پالس جریان سوزنی زیادی ایجاد میشه که نتیجه ای در خروجی dc حدودا 1.5 ولت ریپل دارم ، این مشکل از چیه ؟

    18 ژانویه, 2024 در 12:02 ب.ظ
  • زینب موسوی پاسخ

    درودممنون از مطالب خوبتون .درقسمت ورودی برق خونه دستگاه بزرگ فاراتل نصب کردیم الان 12ساله کارمیکنه.امشب سشوهر 2500وات روشن کردم صدا ازدستگاه بیرون می اومد وبا خاموش شدنش دستگاه دیگه صدا نمی دهد.نیخواستم علتش رو بپرسم.باید حتما تعمیربشه????

    23 ژانویه, 2024 در 8:57 ب.ظ
    • مرتضی کاظمی پاسخ

      سلام. وقت بخیر
      مشکلی نداره نیاز به تعمیر نیست.

      27 ژانویه, 2024 در 10:20 ق.ظ
  • مهدی پاسخ

    سلام و خسته نباشید
    خدمت شما که عرض کنم یه دستگاه تلویزیون ال ای دی ۳۲ اینچ ال جی دارم تقریبا ۱۲ ساله داده کار میکنه بدون هیچ عیب و ایرادی
    ولی جدیدا یه صرای گز گز از پشت تلویزیون میاد
    پشت تلویزیون رو که باز کردم دیدم که صدا از یکی از خازن هاش هست
    حالا میخوام راهنمایی کنید که با تعویض خازن صدا قط میشه یا اینکه ایراد از جای دیگس که باعث میشه خازن صدا بده
    مشخصات خازن هم به شرح زیره
    Pilkor1050
    40/100/21250
    خازن دقیقا وسط دوتا سیم پیچ هست

    10 آوریل, 2024 در 3:05 ب.ظ
  • کامیاب پاسخ

    سلام
    مدار من بعد از پنج دقیقه که کار میکنه از کار میوفته
    میدونم ایسی سویچینگم سالمع و این قضیع به خاطر داغ شدن ایسی هستش
    نمیدونم چرا داغ میکنه
    قطعات مربوط بع ایسی رو هم تست کردم سالم بودن
    ایا تجربه مشابه داشتید یا حدسی که بتونه کمکم کنه؟

    2 آگوست, 2024 در 5:23 ب.ظ
  • حمید زند پاسخ

    سلام. من برای یک تابلو بکلایت یک پاور سوییچینگ گرفتم وقتی خود پاور به لامپ های led میزنم همه چیز اوکی هست ولی وقتی از دیمر استفاده میکنم و نور رو کم میکنم صدای نویز ضعیفی ممتد شنیده میشه. با چندتا پاور دیگه از همین برند هم چک کردم نویز بر قرار هست. چکار میشه گرد؟ نویز فقط وقتی نور رو کم میکنم میاد در حالت عادیش نمیاد

    17 اکتبر, 2024 در 5:41 ب.ظ
    • مرتضی کاظمی پاسخ

      سلام وقت بخیر
      باید از یک دیمر دی سی استفاده کنید، پاور رو برق بزنید و خروجی پاور رو به دیمر دی سی متصل کنید و خروجی دیمر رو به ال ای دی

      26 اکتبر, 2024 در 3:40 ب.ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


شما این محصول را به سبد خرید اضافه کرده اید:

error: Content is protected !!