استفاده از اوزون جهت فرآوری و ضدعفونی گوشت
ضدعفونی گوشت با اوزون و شستشوی تجهیزات و محیط کارخانه با ازن یک راهکار عالی در صنعت فرآوری گوشت و مواد غذایی میباشد. دادهها و تصاویر زیر حقایق روشنی را درباره مزایای اوزون ارائه میدهند. بدون شک شما تاکنون اطلاعاتی را در مورد ویژگیهای کارآمد اوزون در برابر لیستریا، E-Coli، سالمونلا، هپاتیت، وبا و سایر باکتریها و عوامل بیماریزا مشاهده نمودهاید.
سایر مقالات اشاره به پذیرش USDA – FDA در ژوئن 2001 داشتند؛ خطرات ذاتی گاز شیمیایی کلر که در گذشته استفاده میشده است و چندین واقعه در ارتباط با لیستریای اخیر را مرور میکند.
عفونت لیستریا یک بیماری باکتریایی ناشی از غذا است که می تواند برای زنان باردار، افراد بالای 65 سال و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بسیار جدی باشد. علت این امر معمولاً خوردن گوشت های آلوده و محصولات لبنی غیر پاستوریزه است.
فناوری اوزون در صنعت گوشت
در سال 2001، اداره غذا و دارو با صدور رای نهایی در ثبت فدرال، اوزون را به عنوان مادهی افزودنی جهت از بین بردن عوامل بیماریزای ناشی از مواد غذایی پذیرفت.
قانون FDA استفاده از اوزون را در فرآوری تمامی غذاها از جمله گوشت و مرغ مجاز میداند.
سازمان غذا و دارو با اصلاح قوانين مربوط به مواد افزودني غذايي، مجوز بهرهجویی از اوزون به عنوان یک عامل ضد ميكروبي را صادر نمود.
قانون نهایی که در ثبت فدرال منتشر شده است، استفاده از اوزون در فازهای گازی و آبی و برای تصفیهی ضد میکروبی گوشت و مرغ را مجاز میداند.
این اصلاحیه ناشی از درخواست ارائه شده توسط انستیتوی تحقیقات برق و اتحادیه کشاورزی و فناوری غذایی میباشد.
تعداد بسیاری از فرآوران مواد گوشتی، اوزون را در کارخانههای تولید گوشت خود به کار میگیرند.
تاثیر اوزون به اثبات رسیده است
“اوزون موثرترین عامل ضد میکروبی شناخته شده است. این ماده 3125 برابر سریعتر از کلر باعث از بین رفتن باکتری E-coli میشود، ازن پس از فرآیند به اکسیژن معمولی تبدیل شده و هیچگونه باقیماندهی شیمیایی به جای نمیگذارد.” اوزون با حمله و اکسید کردن دیوارههای سلولی ارگانیسم (غشاهای مخاطی)، عوامل بیماریزا را از بین میبرد.
فناوری اوزون مزایای بسیاری را به همراه دارد. کارایی آن در دمای محیط بیشتر از کارایی آب جوش است. آب تصفیه شده با اوزون میتواند با حداقل نیاز به فیلتراسیون، به صورت موثری مورد استفاده مجدد قرار گیرد. آب اوزوندار را میتوان در هر محدوده از کارخانههای بستهبندی یا فرآوری به کار گرفت.
در هر جایی که از طریق لولهها آب در جریان است، قادر هستید از آب اوزوندار سطح پایین استفاده کنید. شما میتوانید سطوح بالاتر آب اوزوندار را جهت تمیز کردن تجهیزات، تسمههای نقاله ، قلابها و مواردی از این دست که در واقع با یک مادهی غذایی در تماس هستند، مصرف کنید.
تولیدکنندگان فرآورده های گوشتی همچنین از سیستمهای اوزون ژنراتور خانگی ما استفاده میکنند. این سیستمها اوزون سطح پایینی را فراهم میکنند که میتوان از آن به صورت گازی جهت کنترل کپک، قارچ و رشد باکتری در مناطقی مانند سردخانه و اتاقهای نگهداری استفاده نمود. علاوه بر ضد عفونی میتوان به ماندگاری و حفظ کیفیت مواد غذایی نیز اشاره کرد.
فرقی نمیکند که این ارگانیسمها گرممثبت باشند یا گرممنفی. خواه هاگ باشند، خواه فعال باشند، خواه از نوع آمیب (یا میکروارگانیسم). تمام عوامل بیماریزا از پیوندهای دو گانهی کربن تشکیل شدهاند تا ساختار مولکولی را در کنار یکدیگر نگه دارند و هر کدام از آنها اگر در معرض اوزون قرار بگیرند از بین خواهند رفت. دلیل این امر آن است که اوزون به شکستن این زنجیره مولکولی ادامه داده تا جایی که دیگر چیزی جز دی اکسید کربن و آب باقی نماند. اوزون مورد تایید قرار گرفته و نتایج بسیار خوبی به منظور ضدعفونی کردن تجهیزات و فرآوردههای غذایی، گوشتی، میوه و سبزیجات ارائه میدهد.
ضد عفونی گوشت با اوزون مورد تایید سازمان غذا و داروی امریکا FDA است. و در سر فصل ۲۱ – غذا و دارو فصل ۱ – سازمان غذا و دارو دپارتمان خدمات انسانی و سلامت زیر فصل B – غذای مصرفی انسان بخش ۱۷۳٫۳۶۸ به طور صریح استفاده از اوزون جهت ضدعفونی مواد غذایی ذکر شده است.
برای مشاهده این تائیدیه کلیک کنید.
برای مطالعه بیشتر در این زمینه توصیه میکنم کتاب زیر رو مطالعه کنید.
ضدعفونی گوشت با اوزون
به طور کلی در صنعت فرآورده های گوشتی در 2 نقطه میتوان از ازن استفاده کرد:
- شستشوی سالن و تجهیزات
- انبار و سردخانه
در هر دو زمینه ما میتوانیم محصولات متنوعی را بر حسب نیاز شما و بر اساس محیط کاری شما تولید کنیم. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
1 دیدگاه
با سلام ودرود به شماوهمکاران ،متشکرم